torstai 26. marraskuuta 2009

Suomenkielisiä äänikirjoja?


Ohessa on näkymä Adlibriksen mp3-kirjasivulle. Periaatteessa valikoima on ihan monipuolinen ja mukana on klassikkojakin, mutta... En nyt oikein tiedä. Ei tuossa kovin montaa minua kiinnostavaa kirjaa ole.

Kysymys kuuluukin: mistä muualta voi ostaa ja ladata suomenkielisiä äänikirjoja? Olen kyllä nähnyt kirjoja CD-levyversioina esim. Akateemisessa kirjakaupassa, mutta haluaisin mieluummin vain "aineettomia" kirjoja. Abdlibriksen kirjalataus kyllä toimii hyvin ja helposti, olen sitä joskus jollain ilmaiskoodilla kokeillut.

Minulla ei ole vieläkään omaa mp3-soitinta, mutta olen kirjoittanut jo asiasta joulupukille. Ja edelleen ajattelen usein äänikirjoja ja radio-podcasteja ja niistä aiemmin käytyä mielenkiintoista keskustelua. Oikein jo odotan ensimmäistä työmatkaäänikirjakokeilua!

5 kommenttia:

 1. Librivoxista taitaa saada joitain klassikoita suomen kielelläkin, laadusta en osaa arvailla mitään. Muistelen myös, että WSOY olisi mainostanut kevään katalogeissaan äänikirjojensa mp3-muodostakin... Taitaa olla vielä liian tuore juttu täällä Suomessa tällainen, esim. Audiblesta saa vaikka mitä jos englanniksi kuuntelu taittuu.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! En ollut kuullutkaan Librivoxista. Ainakaan pikaetsinnällä siellä ei ollut paljonkaan suomenkielisiä teoksia, mutta kiinnostava sivusto kuitenkin.

  WSOY:n sivuilta löysin haulla vain kaksi mp3-kirjaa. Ehkä ne vähitellen yleistyvät.

  Olisi tietenkin hyvä kuunnella vierailla kielilläkin, mutta en oikein halua. Jos suomenkielisiä ei ala löytyä, niin ehkä totutan itseni sitten englanninkielisiin.

  VastaaPoista
 3. Haa, heitin haasteella! ;)
  http://inahduskirjat.blogspot.com/2009/11/lukuhaaste-huu.html

  VastaaPoista
 4. Kirjastossa kun on töissä niin näin mututuntumalla heittäisin, että tämän vuoden aikana on alkanut tulemaan äänikirjoja myös mp3-muotoisina. Harry Potteria ja Lehtolaista ja muuta suosittua. Varmasti alkaa yleistymään nyt nuo mp3-äänikirjat, onhan se kaikkien kannalta kuitenkin hyvä juttu. Kannattaa vilkaista oman kirjaston tietokannasta, jos siellä olisi luetteloitu myös tuo mp3-muoto, saisi ehkä vähän vihiä että miten paljon niitä suomeksi on. Muistelen, että joissain cd-äänikirjoissa olisi mukana jonkin sortin latauslinkki, josta pystyy sitten lataamaan koko höskän koneelle. Nää nyt on ihan huonon muistin heittoja, mutta tulipahan kerrottua.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista, Aava! Pitääkin tutkia kirjastojen mahdollista tarjontaa tai vaikka laittaa toivomusviesti menemään kirjastoon. CD-kirjojen latauslinkistä en ole kuullutkaan, mutta ajattelin, että kyllä kirjat saa varmaan jotenkin siirrettyä CD:ltä koneelle ja sieltä taas mp3-soittimelle. Toivottavasti ainakin saa! Huh, kyllä perinteistä kirjaa on helpompi lukea, kun ei tarvitse hallita tekniikkaa. :)

  VastaaPoista