tiistai 15. kesäkuuta 2010

Paikallistietoa LibraryThingissä

Avasin pari päivää sitten pitkästä aikaa LibraryThing-kirjastoni ja huomasin, että sivuille oli tullut tietoa kotipaikkakuntani kirjastoista ja kirjakaupoista. Tässä kuvakaappaus:


Hauskaa! Seuraan jonkin verran esim. Espoon kirjastojen tapahtumia netin kautta, ainakin silloin kuin muistan... Nyt ei tarvitse muistaa eikä etenkään etsiä kirjastojen osoitteita erikseen, kun ne tulevat kätevänä koosteena LibraryThingiin. (Mutta sitä, miksi LT olettaa minun olevan Tapiolan kirjastossa, en kyllä tiedä.)

Huomio ilahdutti minua siksikin, että se kertonee LibraryThingin lisänneen ja vakiinnuttaneen suosiotaan. Library on todella hyvä työkalu kirjojen ja listojen ystävälle, suosittelen! Itse kävin siellä lähes päivittäin aikaan ennen kirjablogia. Nyt blogi vie päähuomioni, eivätkä LT-listani ole ajan tasalla, mutta en silti aio ikinä luopua LibraryThing-tilistäni. Myös LT-koukussa sekä vielä pahemmin kirjanostokoukussa oleva ystäväni vinkkasi, että LibraryThing on kätevä myös kirjakaupassa. Jos ei ole varma, onko jo kertaalleen ostanut jonkin kirjan, asian voi tarkistaa kätevästi käymällä kännykällä omassa virtuaalikirjastossaan.

5 kommenttia:

 1. Hassua, vietin juuri jonkun aikaa päivitämällä LT-kirjastoni. :) Se oli jäänyt vähän rempalleen, mutta onneksi blogissani on edes luettujen kirjojen listat kunnossa. :D

  VastaaPoista
 2. Onpas täällä ulkonäkö muutunut! Hieno uusi pohja! :-)

  VastaaPoista
 3. Ehkä eilen oli virallinen LT-päivä!

  Ja Reeta Karoliina, pohja muuttui vähän vahingossa. Bloggeriin oli tullut uusi sivupohjatyökalu ja piti heti kokeilla sitä. Sitten vanhoja asetuksia ei saanutkaan takaisin, joten pikaisesti uudistin kaikkia blogeja. Tykkään kyllä tuosta kirjapinosta - ja siitä, että sellaisen kuvan sai valmiina, sillä kaikista aikeistani huolimatta en koskaan saanut otettua itse taustakuvaa vanhaan blogiin. Uudella työkalulla blogia on todella helppo muutella.

  Voi olla, että blogin ulkoasu muuttuu taas joskus. Olkoon nyt kuitenkin tällainen, värimaailma on ainakin kovin kesäinen!

  VastaaPoista
 4. Hei Jenni, olen miettinyt tuota Library Thing juttua pidemmän aikaa. Kävin jo kerran kirjautumassa, mutta olen ehkä unohtanut tunnukseni. Mitä kirjoja luetteloit sinne? Niitä mitä olet lukenut vai kaikki mitä omistat? Mikä on perimmäinen idea, hyöty Library Thingin käytössä? Valaise minua...

  VastaaPoista
 5. Päivitin tässä hetki sitten omaa LT-tiliäni, muttei se vieläkään ole ajan tasalla. Itselläni on "ainais"jäsenyys LT:iin, joten tulen olemaan siellä aina:) Jotenkin vain pitäisi luetteloida kirjat paremmin kuin vain luettuihin ja lukemattomiin.. Niitä kun alkaa kumpaakin kertyä niin paljon, ettei meinaa enää mitään löytää.

  VastaaPoista