torstai 4. kesäkuuta 2009

Puolet suoritettu!

Aplodeja, fanfaareja ja kunniamerkkejä tänne, kiitos! 

Tämä on vain lyhyt ilmoitus, että olen nyt lukenut Volter Kilven Alastalon salissa osan yksi, uskokaa tai älkää. Olen samaa mieltä kuin luku-urakan alussa, yllättävän miellyttävä kirja! Ei vielä kuitenkaan itsekehua enempää tästä aiheesta. Kunhan lukukaverini on myös lukenut ekan osan tai me molemmat peräti molemmat Alastalot, niin kirjoitan Kilvestä ja tästä järkäleestä tarkemmin.

Nyt en vain voinut olla kertomatta, että olen edistynyt jo näin pitkälle varmasti Suomen mahdottomimpana pidetyn teoksen kanssa. En tiedä, kertooko se minusta hyvää vai pahaa, ainakin varmasti monien mielestä sen, että olen jotenkin kummallinen, kun luen ja pidän tällaisesta. 

Oletko sinä selättänyt "mahdottoman" kirjan? Tai epäonnistunut selätyksessä? Mikä kirja se oli ja miksi onnistuit tai et onnistunut?

2 kommenttia:

  1. Oho. Itse en ole edes yrittänyt, ja voi jäädä yrittämättäkin. Ostathan urakan jälkeen Volter Kilpi -seuran t-paidan, jossa lukee "Olen lukenut Alastalon salissa"? Se olis aika makee.

    Luin muuten juuri Carlos Ruiz Zafónin Enkelipelin loppuun. Oli se hyvä, tunnelma oli taianomainen kuten Tuulen varjossa. En tosin muista Tuulen varjoa kovin tarkkaan, sen juonesta ei ole jäänyt selkeitä muistikuvia. Vain tunnelma jäi viipyilemään, ja kokemus siitä, että nyt tuli luettua upea kirja.

    VastaaPoista
  2. Joo, tiedän ne t-paidat, sellainen voisi olla hauska - no, ainakin tietyissä piireissä. Haluaisin myös mennä Volter Kilpi -viikoille Kustaviin joskus, tämän kesän ehtisimisestä en vielä tiedä.

    Hassua, että kirjoitit Zafónista juuri nyt: ostin aamulla ihan hetken mielijohteesta Tuulen varjon, kun huomasin sen ruokakaupan pokkarihyllyssä. Nyt on kesäksi kirjakirjoja, kun on Riivaus ja Tuulen varjo. Mikäköhän siinä on, että jos kirjan juoneen jotenkin liittyy kirja tai kirjallisuus, niin heti innostuu? No, se on se kirja tietysti... En aloittanutkaan Riivausta vielä, mutta lähiaikoina aloitan. Alastalon salia luen aina välillä, ihan ainoana kirjana en minäkään sitä kestä!

    VastaaPoista