torstai 11. kesäkuuta 2009

Härkösen uusin on bookazine

Onko kukaan vielä tutustunut Anna-Leena Härkösen tuoreeseen keittokirjaan Taikinaterapiaa

Kirja ilmestyi tiistaina 9.6. ja on myynnissä lehtihyllyissä huimaan 4,90 hintaan. Kyseessä on Tähti-nimisen uuden julkaisun ensimmäinen numero. Tähti mainostaa olevansa bookazine eli kirjan ja lehden yhdistelmä. Siis lehti, jossa on myös kaunokirjallista tekstiä, luulisin. Sieppasin Taikinaterapian mukaan eilen ruokaostoksilla ollessani, mutta en ehtinyt vielä lueskella sitä juuri lainkaan. Pikaselauksella vaikutti siltä, että lehdessä on vuorotellen ruokaohjeita ja ruoka-aiheisia lyhyitä tarinoita.

Minusta mikä tahansa Härköseltä ilmestyvä on tervetullutta, siksi ostin tämänkin. Fanitan Härkösen mustaa huumoria, ironiaa, itsensä peliin laittamista ja sujuvaa kynää, Härkönen vaikuttaa minusta hauskalta ja hyvältä tyypiltä - siksi siedän häneltä huonojakin kirjoja. Vaikka en ole piitannut hänen parista viimeisimmästä romaanistaan, tiedän ostavani seuraavan heti kun se ilmestyy. Siksi minusta on toisaalta hauskaa, että juuri Anna-Leena Härkönen on lähtenyt tekemään tällaista vähän epämääräistä kirjalehteä. Toisaalta mietin, eikö hän olisi voinut tehdä ihan kunnon keittokirjaa; Sopan syvin olemus on mainio. No, ainakin tuli ostettua Suomen ensimmäinen bookazine. Kenen tahansa kirjailijan lehtiläpyskää en olisi hankkinut.

Anna-Leena Härkösen ruokablogi löytyy Olivia-lehden verkkosivustolta.

8 kommenttia:

 1. Innostuin minäkin tästä "uutuudesta"; Härkönen fani kun olen. Vaan kotona huomasin, että ko. vihko onkin "Sopan syvin olemus" -kirja (vuodelta 2000) uudessa formaatissa. Siis täyttä huijausta!!! Tuo kirja tietysti jo löytyy kirjahyllystä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tiedosta! Luin Taikinaterapian viikonloppuna ja ajattelinkin, että ainakin jotkut jutut ja ohjeet olivat todella tuttuja. Pitää nyt vielä ihan verrata kirjaa ja läpyskää kotona toisiinsa ja laittaa sitten blogiinkin ehkä esittely- ja arviotekstin sijasta varoitusteksti Taikinaterapiasta...
  Ei siinä mitään, jos avoimesti kerrottaisiin, että on sama kirja, mutta nyt tuntuu kyllä huijaukselta!

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Kirjoitat sen verran mielenkiintoisesti, että linkitin blogisi omaani, toivottavasti sopii.

  VastaaPoista
 4. Reeta Karoliina: kiitos ja sopii tietenkin. :) Minäkin käyn kurkkaamassa sinun blogiasi. Ja kirjoitan myös omaani. Jotenkin ajatukset eivät ole taas siirtyneet päästä nettiin asti, mutta yritän ryhdistäytyä....

  VastaaPoista
 5. Siinä Taikinaterapiassa kerrottiin kyllä kahdessa kohtaa, että lehti on tehty Sopan syvimmän olemuksen pohjalta.

  Mielenkiintoinen tämä kirjablogisi.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: kiitos kehuista! :)

  Lukutaitoani tai -tapaani ei sen sijaan ilmeisesti kannata kehua, sillä en huomannut noita Soppa-tietoja Taikina-kirjassa. Ehkä se johtui siitä, että kun kyseessä ei kerran ollut "oikea kirja", niin luin sitä selaillen ja pienissä pätkissä, siis huolimattomasti kuin lehteä.

  Mutta äh, mitenkään kissankokoisin kirjaimin lehdessä tai ainakaan sen mainoksissa ei ole kai kuitenkaan kerrottu, että tämä on kopio tai ainakin uusi versio Sopan syvimmästä olemuksesta. Miksei julkaistu Soppaa suoraan uudestaan? Siihen viitataan usein mainiona keittokirjana ja moni olisi varmaan ostanut sen suoraankin, ilman tätä uudelleen nimeämistä.

  Pitääkin jossain vaiheessa googlata ja katsoa, löytyykö tästä "huijauslehdestä" muuta keskustelua. Ihan ovela veto kyllä lehden julkaisijalta - saa nähdä, onko seuraavakin numero lehdeksi kierrätetty kirja. Ennen tehtiin kovakantisista pokkareita, nyt lehtiä?

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä, olisi voitu selvemmin kertoa, että kyseessä on "Sopan" uusi formaatti. Taikinaterapiasta oli kokosivun mainos jossain naistenlehdessä ja siinä ei asiaa mainittu. Minusta kannattaisi ehdottomasti mainita, koska kirja on ollut suosittu ja sitä ei enää mistään saa. Itse olin tosi mielissäni, että saan kirjan reseptit lehdestä kun kirjaa minulla ei ole.

  VastaaPoista
 8. Minäkin huomasin Taikinaterapian mainoksesta, eikä siinä tosiaan sanottu mitään asiasta. Päinvastoin, moni ostaa tämän lehden varmaan jo siksi, että haluaa toisen Härkösen keittokirjan. Itse ostin sen Härkösen takia, siitä huolimatta, että se on keittokirja (keittokirjat ovat kivoja ja varsinkin hyödyllisiä, mutta en juuri ostele niitä).

  Melkein pitäisi laittaa lehden julkaisijalle palautetta!

  VastaaPoista