maanantai 15. kesäkuuta 2009

Kesäaarre ja lukulupaus

Uusi, odotettu aarre on vihdoin saapunut: tuliterä kirjallisuushistoriikki eli Pekka Vartiaisen Länsimaisen kirjallisuuden historia (BJT-kustannus, 2009)! Valitettavasti en voi kertoa teoksesta sen enempää, sillä en anna itselleni nyt lupaa selailla sitä. Katsokaa Helsingin Sanomien artikkeli aiheesta.

Ai miksi minä en saa hyökätä tämän kimppuun? Minulla on tällä hetkellä aivan liikaa keskeneräisiä kirjoja. Yleensä luen 2-3 kirjaa yhtäaikaa. Yhtä työmatkalla, toista ennen nukkumaanmenoa, kolmatta, ehkä sekä painoltaan että sisällöltään vähän painavampaa opusta silloin tällöin kotona. Nyt olen jotenkin seonnut tämän monikirjasysteemin kanssa, enkä edes tiedä, mitä kaikkea on kesken.

Teen siis pyhän lupauksen, että ennen yhdenkään uuden kirjan aloittamista luen loppuun ainakin Alastalon, Panu Rajalan Waltari-elämäkerran (aloitin jo jouluna) ja A.S. Byattin Riivauksen (vain jonkun ihan pienen ja ohuen kirjan voi toki lukaista...). Ensi viikolla on muuten lukupiirimme tapaaminen ja kesän kunniaksi vaihdamme kesäkirjavinkkejä. Kesän lukuvinkkien keksiminen ja omien lukusuunnitelmien tekeminen kesäksi on kiehtovaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti