maanantai 16. syyskuuta 2013

Kirjasyksysi odotetuin teos?


Siinäpä se: mitä kirjaa olet odottanut tai odotat tänä syksynä eniten?


Minä odotan lokakuista viikonloppua, jolloin aion lukea Henrik Tikkasta - palaan tähän pian tarkemmin - ja monia muita oman hyllyn teoksia, joiden pariin aion hakeutua.

Syksyn uutuuksista minua taas kiinnostaa ainakin tämänhetkisen tuntumani mukaan eniten Leena Parkkisen Galtbystä länteen. Parkkisen Sinun jälkeesi, Max oli merkillinen ja merkillisen hyvä ja odotan varovaisen uteliaana, millainen tämä uusi romaani sitten on. Ainakin aivan erilainen kuin Max, niin olen käsittänyt.

Ensi viikolla tietänen enemmän. Lähden loppuviikosta pienelle matkalle ja pakkaan mukaani Galtbyn sekä uuden Grantan. Kenties sieppaan mukaani myös viime viikonlopuksi tarkoitetun runokirjan, Risto Ahdin Lentäviä kukkia, tai Marissa Mehrin esikoisromaanin, Veristen varjojen oopperan.

Niin, viime viikonlopun runokirja jäi siis lukematta. Tämä syksy on täynnä töitä, ohjelmaa ja pieniä matkoja: tulevat viikot vaikuttavat hyviltä ja monipuolisilta. Toivon, että moni muukin on tuntee viettävänsä kiinnostavaa syksyä tänä vuonna!

9 kommenttia:

 1. Galtbystä länteen on niin hyvä teos. Ja tuo Tikkas-viikonloppu. Miekin voisin lukea taas tiekirjat, yritän samana viikonloppuna kuin sie. Eli ei pliis 4.10.-6.10. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, ihana kuulla! Olin elokuussa Runokuu-risteilyllä, jolla Parkkinen luki otteita kirjastaan ja se kuulosti kyllä kiinnostavalta. Hankin kirjan viime viikolla, mutta olen säästellyt sitä ensi viikonloppuun.

   Tikkas-viikonloppuni tulee olemaan lokakuun puolivälin jälkeen, toivottavasti se sopii sitten sinunkin suunnitelmiisi. :)

   Poista
 2. Eniten odotan Haahtelan Tähtikirkas, lumivalkea -romaania, jota itse asiassa hieman aloittelinkin. Myös Parkkisen kirjan aion lukea pian. Siinä varmaan kaksi kotimaista, jotka ovat oman kirjasyksyni tähtiä - niin ainakin toivon.

  Henrik Tikkasta on minunkin tarkoitus joskus lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Katja! Minua huvitti huomata, etten näemmä odota tältä syksyltä kuin uusia ja vanhoja kotimaisia kirjaelämyksiä, muutta niin se vain on, kotimainen tuntuu nyt kiinnostavan enemmän.

   Muista kotimaisista uutuuksista innostavat Miina Supisen ja Kjell Westön teokset, mutta maltan odottaa (jonkin aikaa) niiden lukemisen kanssa.

   Poista
 3. Unohdin sanoa, että tietokirjoista minua kiinnostaa eniten kirjabloggarikollegan ja ystäväni Sara Kokkosen tyttökirjatietokirja (http://sarankirjat.blogspot.fi/p/blog-page.html) jo siksi, että olen seurannut kirjan vaiheita melko läheltä. :)

  VastaaPoista
 4. Galtby on alkanut kyllä kutkuttaa. Max on edelleen hyllyssä avaamattomana, mutta kai Parkkisen voisi aloittaa kakkoskirjasta.

  Suuri odotusteni kohde on Pasi I. Jääskeläisen kirja, joka ilmestyy vajaan kuukauden kuluttua. Vähän oikeastaan pelottaa, koska odotan sitä niin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, Max on upea! Minun blogiarkistostani löytyy kuitenkin pohdintaa siitä, että Max kuulostaa oudolta ja pelottavalta - ja onneksi viisaampien vakuuttelua, että kirja on hieno. Se on, aion lukea sen uudelleen joskus.

   Olen lukenut Parkkiselta lastenkirja Milky Wayn (toivottavasti muistan nimen ulkoa) ja pidin siitäkin, mutta toki aikuisten romaanit kiinnostavat eniten. Siis ei muuta kuin Galtbyn kimppuun viikonloppuna!

   Poista
 5. Minullekin yksi eniten odotettu ja jo hyllyssä odotteleva on tämä Parkkisen uutuus. Rakastin Sinun jälkeesi, Max - kirjaa, joten odotan aikas paljon tältä uudemmaltakin. Lumilapsi ja Delphine de Viganin kirja kiinnostaa myös. Ja toki Jääskeläiseltä tuleva uutuus!

  VastaaPoista
 6. Eniten odotin Stephen Kingin Tuulen avainta (Musta torni 4.5), vaikka en aio sitä lukea vielä :) Lisäksi Stefan Spjutin Staalo, Johanna Sinisalon Auringon ydin ja Jukka Salmisen Polkupyörällä maailman ympäri ovat nousseet kiinnostavimmiksi.

  VastaaPoista