perjantai 6. syyskuuta 2013

Luetaan lukutaitoa! Kirjabloggaajat lukemisen puolestaYritin tänään miettiä, millaista elämäni olisi ilman lukutaitoa. Ajatus oli niin absurdi, että siitä oli vaikea saada kiinni. Sen sijaan keksin heti kymmeniä syitä, mitä minulla on lukutaidon ansiosta.

Maailmassa on kuitenkin lähes 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista, ja maailman lapsista vain kolmannes pääsee kouluun. Olenkin onnellinen, että Hanna Kirjainten virrasta on järjestänyt yhdessä Suomen Pakolaisavun kanssa kirjabloggarien Lukutaitokampanjan.

Suomalaiset kirjabloggaajat lukevat ja arvioivat erilaisia kirjoja Lukutaitokampanjan hyväksi viikon ajan ajan (6.9.–13.9.2013). Lahjoitamme viikon aikana rahaa Suomen Pakolaisavun lukutaitotyöhön, ja lisäksi haastamme blogien lukijoita mukaan lahjoittamaan. 

Lisätietoa ja lahjoitusohjeet saat Lukutaitokampanjan Jelpi-keräyssivulta. Lahjoituksen voi tehdä joko nimellä tai nimettömästi.

Miten minä osallistun?


Lahjoitan vielä tänään illalla Lukutaitokampanjalle 10 euroa. Lisäksi lupaan lahjoittaa kampanjan päätyttyä 5 euroa jokaisesta kampanjan aikana lukemastani teoksesta – ja lupaan lukea aktiivisemmin kuin viime aikoina. Kerron kirjoista täällä blogissa ja teen kampanjan lopussa yhteenvedon lukemisistani.

Lisäksi lupaan lahjoittaa ylimääräisen vitosen, jos edes yksi blogini lukija jättää tähän blogikirjoitukseen kommentin ja kertoo osallistuneensa kampanjaan eli tehneensä lahjoituksen. (Saatan lahjoittaa enemmänkin, mutta ainakin tuon vitosen; arvioin tilannetta kampanjan lopussa sen mukaan, miten paljon olen saanut luettua kampanja-aikana.)


Siis: tervetuloa lahjoittamaan lukutaitoa!

2 kommenttia:

 1. Hieno idea ja tärkeä kampanja! Osallistuttu on.

  t. Tiia / Kahvittelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, kiitos kommentista ja suurkiitokset osallistumisesta!

   Minulla oli muuten verkkopankkiprobleema eilen, mutta yritän taas tänään tehdä tuon alkulahjoituksen. Teen sen nimelläni eli julkisesti, ja loppulahjoituksessa huomioin tämä sinun osallistumisesi.

   Poista