sunnuntai 23. toukokuuta 2010

D niin kuin Dickens

Uskokaa tai älkää, olen jatkanut aakkosten mukaan lukemista, vaikkei siitä ole ollut blogissa juuri merkkejä.

Jumituin pitkäksi aikaa D:hen, tarkemmin Charles Dickensin Oliver Twistiin. Olin päättänyt, ettei aakkoskirjaa saa jättää kesken, mutta Oliver Twist oli kesken ainakin pari kuukautta, ennen kuin luovutin.

En oikeastaan tiedä, miksi Oliverin tarina jäi kesken. Siinä ei ollut mitään vikaa, vaan päin vastoin, kirjan alku oli mielenkiintoinen sekä samanaikaisesti hauska ja koskettava. Ja ainahan olisi ollut kiva sanoa, että olen lukenut tämänkin klassikon...

Mutta jokin Dickens-esto minulla on. Näin on nimittäin käynyt aina kun olen yrittänyt lukea Dickensiä, Saiturin joulu -teoksen kohdalla jopa useaan kertaan.

Siispä sen sijaan, että analysoisin D-kirjaa, kysyn, miten saisi edes yhden Dickensin luettua. Onko kellään kokemuksia, neuvoja, suosituksia?

E-kirja on onneksi jo luettu ja F odottaa yöpöydällä, joten aakkoshaasteella on toivoa D-jumituksesta huolimatta.

7 kommenttia:

 1. Ostin taannoin Oliver Twistin hyllyyni odottamaan ja nyt sydämeni käväisi kurkun tienoilla. Luettuani kirjoituksesi loppuun se palasi takaisin paikoilleen, sillä luin Joululaulun juuri muutama kuukausi sitten ja tykkäsin siitä muistaakseni neljän tähden arvoisesti.

  Ehkä muhun vain nappasi Dickensin satuilu :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä saat varmaan sitten Oliver Twistinkin luettua, jos olet joulutarinankin päihittänyt! Oliver vaikutti siis oikeasti hyvältä, mutta jostain syystä jäi kesken, tuli muuta luettavaa ja sitten en saanut enää palattua siihen. Joskus kyllä luen sen, lupaan!

  VastaaPoista
 3. joskus fuskaan ja yritän löytää näitä klassikkoja lasten kirjojen joukosta..

  VastaaPoista
 4. Hei Jenni, pidin itse Dickensin Oliver Twististä, vaikka se oli ns. pakollinen luettava. Jos jäät jumiin, niin ehdotan, että vaihdat johonkin toiseen D-kirjailijaan. Esim. Daphne du Maurier, jos du käy sukunimestä...? Rebekka oli jännittävän hyvä. Tai sitten Marguerite Duraksen teoksia. Itse en ole vielä lukenut niitä, mutta kirjahyllyssä odottaa yksi hänen "klassikoistaan".

  VastaaPoista
 5. Jaan tunteesi. Luin taannoin Pickiwick-kerhon jälkeen jääneet paperit ja vaikka periaatteessa se oli paikoitellen aika hauska, jokin siinä tökki. Minullakin odottaa Oliver Twist hyllyssä, mutta taidan odotella muutaman vuoden, että edellinen kokemus ehtii unohtua...:(

  VastaaPoista
 6. Minä tykkäsin "David Copperfieldistä" kovasti. Kokeilepa sitä ;-)

  VastaaPoista
 7. Haa, ehkä otan D-kirjaksi sitten David Copperfieldin, joskus! Itse asiassa Duras'ta meinasin ottaakin: minulla on muutama hänen kirjansa ja olen pitänyt niistä kaikista. Erityisesti "Kirjoitan" on jäänyt mieleen.

  Amma, kiva kuulla että muillakin on samantapaisia selittämättömiä Dickens-ongelmia. Jos vielä yritän lukea Oliver Twistiä tai muuta Dickensiä, se tapahtukoon kauniina kesäpäivänä ja lomalla; Dickensin teksti sopinee kiireettömiin olosuhteisiin... Mutta vaikka olen tämäkin viikon lomalla, en silti kokeile Dickensiä heti uudestaan. ;)

  Onneksi aakkoshaasteella ei ollutkaan mitään aikarajaa! Se vaikuttaa tyypilliseltä haasteelta: moni innostui siitä ja kas, kukaan meistä ei ole silti kai aakkosten alkukirjaimia pidemmällä. ;)

  VastaaPoista