tiistai 30. maaliskuuta 2010

Onnea Sofi!

Sofi Oksanen on voittanut Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Hienoa! Puhdistus on palkintonsa ansainnut. En vielä blogittanut sen aikoihin, mutta olen lukenut teoksen sekä näytelmänä että romaanina ja kumpikin oli todella vaikuttuva. Olen lähes varma, että luen ainakin romaanin vielä uudestaankin. Se kuuluu minusta kotimaisiin nykykirjoihin, jotka kaikkien kuuluisi lukea tai ainakin tuntea, monestakin syystä - sekä sisällöllisistä että muodollisista.

Eli ei muuta kuin onnea vielä kerran!

****

P.S. Ja jos ihmettelet, eikö tähän blogiin tulee enää yhtään kirja-arviota, niin sanon, että toivottavasti tulee jo lähiaikoina. En tajua, miten yleensä suht leppoinen elämäni on muka nyt niin kiireistä, etten ehdi kirjoittaa ainakaan kirjoista. Lukemaan olen ehtinyt jonkin verran. Anne Tyler kirjoittaa hyviä lukuromaaneja, Carol Shieldsin uusin alkaa kiinnostavasti, Elina Hirvosen uusin on vaikuttava. Ja niistä tulee joskus tänne juttua. Lupaan.

3 kommenttia:

 1. Meillä on kaikilla joku keväthäiriö, kun ei ehditä kirjoittaa kirjoista.. ;) Ehkä siihen on syynsä, että iso osa kirjoista julkaistaan syksyllä?? En ehdi lukea pääsiäisenäkään, kun pitää hiihtää..

  VastaaPoista
 2. Puhdistus on varmasti yksi parhaita lukemiani kirjoja. Hienoa Sofi!

  VastaaPoista
 3. Sama täällä. Olen kuullut joidenkin arvostelevan Puhdistusta (ja muitakin Oksasen kirjoja) siitä, että kirja on liian kauhea ja ahdistava, niin ettei siitä voi pitää. Mutta kuka on sanonut, että hyvä kirja on miellyttävä kirja ja että kirjaa ei voisi arvostaa, vaikkei siitä juuri pitäisikään?

  Ei Puhdistuksen kaltaista kirjaa kai ole pidettäväksi tarkoitettukaan, vaan ajatuksia herättämään. Minusta teos oli vaikuttava ja taitava, ja vaikka tarinasta ei voinut "pitää", se kiinnosti kovin. Ja heti ensi sivuista lähtien pidin siitä, että nuori nainen on kirjoittanut näin hienon kirjan, se on upea saavutus!

  VastaaPoista