torstai 25. maaliskuuta 2010

Espoolaiset huomio!

Bongasin eilen Tapiolan Akateemisesta kirjakaupasta mielenkiintoisen teoksen, Kylä-Espoo. Se kertoo Espoon ja espoolaisen nimistön historiasta.

Nyt tiedän, mistä meidän kotikylämme erikoinen nimi (luultavasti) johtuu, ja millaista kotipeltojemme asutus ja maanjako oli vuonna 1540. Se on mielenkiintoista tietoa - ja tärkeääkin, erityisesti koska peltoja aletaan lähivuosina rakentaa ja vuosisatoja kestänyt maanviljelys loppuu. Ennen kuin kaikki menee uusiksi, haluan tietää, mitä oli ennen, mutta aiemmin en ollut löytänyt siitä näin täsmällistä tietoa.

Nimien ja maanjakoasioiden lisäksi kirjassa on tietoa mm. kyläkasveista eli sellaisista kasveista, jotka vaativat kasvaakseen tietynlaiset olosuhteet eli ihmisasutusta; kasvien perusteella on voitu tehdä mielenkiintoisia päätelmiä asutushistoriasta. Kirjassa oli myös kerrottu, mitkä noista kyläkasveista esiintyvät edelleen eri puolilla Espoota. Harmi, että maa on lumen vallassa, muuten olisin lähtenyt heti kyläkasvikotiseuturetkelle!

1 kommentti:

  1. Neuvon mitä pikimmiten tutustumaan tuotakin etevämpään teokseen, Fantastiseen Espooseen, joka avaa aivan uusia kurkistusluukkuja myyttien täplittämään maalaiskuntaanne.

    Ks. myös Wikipedia: Fantastinen Espoo

    VastaaPoista