tiistai 16. maaliskuuta 2010

Kokemuksia Anne Tyleristä?

Onko kukaan lukenut Anne Tyleriä ja erityisesti teosta Nooan kompassi?

Minä en ole lukenut Tyleriä, mutta Nooaa olen hiplannut kirjakaupassa parikin kertaa. Kannattaisiko ostaa? Kirjastosta teosta ei näytä saavan ainakaan ihan lyhyellä odotuksella. Kirja vaikuttaa minusta mielenkiintoiselta ja sujuvakieliseltä, mutta en haluaisi ostaa mitään liian höttöistä, sellaista, jota en varmasti lue toiseen kertaan.

En ole siis saanut oikein selville, onko kyseessä (aiheestaan huolimatta) kevyt kirja vai ihan oikea, vakavasti otettava lukuromaani. Jos jollain on parempaa tietoa, saa kertoa!

14 kommenttia:

 1. Minä tykkään Anne Tylerista kovastikin. Tätä uutta kirjaa en ole lukenut ja olen ymmärtänyt, että se on hieman erilainen kuin Tylerit yleensä. Usein Tylerin päähenkilöt ovat naisia, tässä ilmeisesti mies.

  Mielestäni Tylerin kirjat ovat nimenomaan hyviä lukuromaaneja. Kieli on sujuvaa ja henkilöt yleensä sympattisia, mutta toisinaan vähän hassuja tai reppanoita.

  Olen kirjoittanut Anne Tyleristä omassa blogissani ainakin täällä:

  http://kirjani.vuodatus.net/blog/2167427/kamalia-tilaisuuksia/

  VastaaPoista
 2. Äitini on lukenut koko tuotannon, minä vain pari kohdalle osunutta. Eivät daideellisia eivätkä höttöä, eli olisin valmis luokittelemaan lukuromaaneiksi.

  Muistatko leffaa The Accidental Tourist 80-luvulta? Se perustuu Tylerin romaaniin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Tuota leffaa en tiedä, mutta kommentit ja etenkin Reeta Karoliinan blogikirjoitus vakuuttivat, että varmaan tykkäisin Tyleristä. Itse asiassa Tylerin kirja(t) voisi tulla nyt todella tarpeeseen, kun lukufiilis on ollut vähän kateissa. Tyler oli kirjakaupassa Carol Shieldsin vieressä, ei liene sattumaa? Ja kyllä, tykkään Shieldsistä, vaikka joidenkin mielestä Shields kirjoittaa vain ihmissuhdehöttöä.

  Hmmm. Ehkä pitäisi hankkia sekä Tylerin että Shieldsin uudet kirjat? :)

  VastaaPoista
 4. Olen lukenut Tylerin Hengitysharjoituksia vuosia sitten ja ainakin se teki silloin vaikutuksen. Helppolukuista, mutta ei kuitenkaan ihan höttöä mielestäni. Oikeastaan pitäisikin lukea uudelleen:)

  VastaaPoista
 5. Amma, kiitos kommentista sinullekin! Tyler pääsee nyt varmasti lukulistalle, ajattelin lukea tuon Nooan kompassin lisäksi Amerikan lapset, josta Reeta Karoliina oli kertonut (ja jonka saa näemmä pokkarina).

  VastaaPoista
 6. Sain joskus opiskeluaikoina Tyler-kohtauksen ja luin niitä monta putkeen, tykkäsin silloin. Sopii tilanteeseen, jossa kaipaa kevyempää ihmissuhde-romaania. Lue ihmeessä uusin, odotan mielenkiinnolla kannattaako palata Tyleriin taas vuosien jälkeen.. ;)

  VastaaPoista
 7. Ina, luulen että pääsen ekan Tylerin kimppuun jo viikonloppuna. Raportoin siis jo lähiaikoina, onko siinä ainesta lukukohtaukseen vai ei! Toivottavasti mäkin saisin edes pienen kohtauksen, "nyt luen vain tätä kirjailijaa" -kohtaukset ovat kivoja.

  VastaaPoista
 8. Mulla on ollut ehkä syksystä asti Margaret Atwood- kohtaus, jota toteutan kirjaston tarjonnan mukaan. Kaikki hyviä ja osa erittäin hyviä!

  VastaaPoista
 9. Atwood-kohtaus on hyvä, sillä Atwoodilla on hyviä kirjoja ja tuotannossa riittää luettavaa. Minullakin oli viime vuonna pienimuotoisia Atwood-kohtauksia. Viime vuosina on ollut ollut myös esim. Lessing- ja Shields-kohtaukset. ;)

  VastaaPoista
 10. minulla on tuossa Tylerin Hengitysharjoituksia odottamassa ja Atwoodiakin (Nimeltään Grace) mutta vielä en ole niihin päässyt käsiksi. ehkäpä teidän intonne innoittamana minäkin :) jään odottelemaan Tyler kokemusta.

  VastaaPoista
 11. Minä suorastaan _tiedän_ pitäväni sekä Tylerista että Shieldsista lukematta yhtään kirjaa kummaltakaan. Mutta onneksi hankin vähän aikaa sitten molemmilta jokusen teoksen hyllyyn odottamaan hyvää hetkeä. Tekisi mieli aloittaa eka Tyler heti tämän innoittamana, mutta on varmaan pakko odottaa, kunnes sekä Bolognan että Lontoon kirjamessut on ohi (on siis siihen saakka liikaa työluettavaa).

  VastaaPoista
 12. Karoliina, sinulla on aika houkuttelevat syyt pantata Tyler- ja Shields-kohtauksia, kahdet kirjamessut!

  Minun Tyler-(ja sitä ennen jumppa-)kohtaukseni esti päänsärkykohtaus. :( Tänään yritän hakea Tylerin tai pari kirjakaupasta ja toivoakseni saan aloitettua ekan T:n jo viikonloppuna.

  VastaaPoista
 13. Mielenkiintoista kuulla, mitä pidät, ennen kuin pääsen itse aloittamaan. Hyllystäni löytyvät Avioliiton lyhyt oppimäärä ja Elämän tikapuilla, koska ne sattuivat olemaan saatavilla silloin, kun päätin Tyleria hankkia. Ei hajuakaan, mihin ne sijoittuvat kirjailijan tuotannossa. Millään tavalla mitattuna. Hih.

  VastaaPoista
 14. Ennakkotietoja: Amerikan lapset oli ihan OK, Nooa vaikuttaa paremmalta. Teen kirjoista yhteisjutun viimeistään ensi viikolla. Ei suurkohtauksen ainesta, mutta pienen lukukohtauksen kyllä, tai jopa keskikokoisen. Tosiaan hyviä lukuromaaneja, vaikka eivät kirjallisesti/teemallisesti mitenkään mullistavia.

  VastaaPoista