sunnuntai 16. elokuuta 2009

Tervetuloa ikävä ja Anna

Lyhyt muistiinpano lomapäivän iltana...

Luin tällä viikolla parissa tunnissa Pia Sievisen blogissaan vinkkaaman kesäkirjan, Francois Saganin Tervetuloa ikävä. Ranskalaista, kevyttä, sopivan omituista, erikoisia ihmissuhteita. Hyvin kesälukemiseksi sopiva ja loppua kohden jopa jännittävä, elokuvamainen teos. Sievinen on esitellyt kirjasen hyvin, en esittele sitä nyt sen tarkemmin. En jaksaisi koko ajan lukea tuollaista kevyttä ranskalaista ihmissuhdeanalyysia, mutta joskus se on paikallaan, etenkin Ranskan-matkan jälkeen.

Tänään myös raivasin pari tuntia varastoa. Hämmästykseni oli suuri, kun löysin yhtäkkiä "uudet Annat", Annan perhe ja Anna opettajana. En yhtään tiennyt omistavani (säilyttäväni, ne lienevät oikeasti siskoni) niitä. Onneksi en sentään löytänyt äskettäin kuin toisen niistä antikvariaatista! Nyt minulla on kaksi Annan perhettä ja taas yksi uusi Montgomery luettavana, Anna opettajana. Luin juuri Marigoldin lumotun maailman ja Sininen linna on kesken... Eilen huomasin Helsingin Sanomien uutuusluettelosta, että Minerva julkaisee syksyllä uuden Montgomery-suomennoksen. Ja se synkkä-Annakin on tulossa... Montgomeryä ei näemmä voi vältellä! En ole muuten vieläkään selvittänyt, onko hänestä julkaistu elämäkertaa. Jos on, lukisin sen mielelläni - jopa mieluummin kuin Montgomeryn romaaneja, jotka ovat mukavia, mutta muistuttavat toisiaan.

Nyt takaisin Siniseen linnaan!

7 kommenttia:

 1. Tämä tulee nyt ihan ulkomuistista, en tarkistanut asiaa mistään ennen kommentin kirjoittamista, mutta muistan joskusnähneeni lehdessä Montgomeryn elämänkerran. Tai se ei kai ollut täysin perinteinen elämänkerta vaan osittain myös analyysiä kirjailijan naishahmoista. Kirjan nimestä ei ole hajuakaan, mutta muistelisin, että oli Minervan kuistantama sekin. Voin olla myös kovasti väärässä :)

  VastaaPoista
 2. Ooh, varastosta löytyy siis aarteita. Onneksi tuolle on kuitenkin hyvä selitys, on niin tylsää huomata ostaneensa itse kaksi samaa kirjaa. (joo, siitä on kokemusta). :D

  Teresita, onpas kiinnostavan kuuloinen kirja. Toivottavasti tuo putkahtaisi jostain!

  VastaaPoista
 3. Minervan sivuilta löytyi Sisko Ylimartimon kirjoittama "Anna ja muut ystävämme - L.M. Montgomeryn elämä ja sankarittaret".

  http://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=366

  VastaaPoista
 4. Jee! Kiitos Teresita ja Satu, laitoin kirjan heti tilaukseen! En malta odottaa! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Teresitalle vinkistä ja Sadulle linkistä! :) Ja Marjis, kerro sitten, millainen kirja on. Voisin itsekin harkita sen hankkimista, jos ei muuten, niin hienoksi lisäksi Mongomeryn romaanien oheen. :)

  VastaaPoista
 6. Salla on

  täällä:http://sbrunou.blogspot.com/2009/01/mary-henley-rubio-lucy-maud-montgomery.html

  kirjoittanut erittäin kiinnostavan arvion Montgomeryn elämäkerrasta eli kyllä sellainenkin löytyy vaikkei olekaan suomennettu.

  VastaaPoista
 7. Montgomeryn tuotannon lumoamana aloitin pienen projektin ja kaipaisin siihen mukaan muita Montgomerysta pitäviä. Löysin tämän blogin mutta en suoraa sähköpostiosoitetta, joten kokeilen tätä lähestymistapaa. Projekti on aivan alkutekijöissään vielä, mutta talven mittaan etenee.

  http://lukevan.nettisivu.org/

  Käykää katsomassa ja antakaa palautetta.

  VastaaPoista