lauantai 15. elokuuta 2009

Kirjaostoksilla Nizzassa

Nizzassa, kuten aina matkoilla, piti tietenkin päästä myös kirjakauppoihin. Valitettavasti en vain ehtinyt oikein etsimällä etsimään pienempiä paikkoja, mutta onneksi aivan kaupungin keskustasta, ostoskadun varrelta löytyi kaksi isoa ja hyvää, FNAC ja Virgin Megastore. Fnacissa kävin kahdesti, Virginissä kerran. Lisäksi Matisse-museon kaupassa oli kivasti kirjoja.

Houkutuksia olisi ollut vaikka kuinka: kun lähes kaikki romaanit olivat pokkareina, niiden hankkiminen ei olisi ollut raskasta taloudellisesti eikä matkatavaroiden painoa ajatellen. Valitettavasti en vain visiiteilläni löytänyt ranskalaista mutta englanniksi käännettyä kirjallisuutta: englanninkieliset kirjat olivat aina ulkomaalaisia. Kokemus taas on osoittanut, etten saa luettua ranskankielisiä romaaneja, vaikka kieltä jonkin verran taidankin.

Jotain piti kuitenkin hankkia! Tämä 50 tärkeintä ranskalaiskirjailijaa esittelevä pieni pokkari oli tarpeeksi ohut ja helppo, sen saa varmasti ainakin selattua, vaikka ranskaa onkin.

Tämä lyhyitä kissakertomuksia sisältävä kirja taas kuului osastoon "ranskaa on ja kaunokirjallisuutta, mutta niin lyhyitä tekstejä, että ehkä suoriudun" - toivottavasti, en ole vielä yrittänyt.

Jos olisin päästänyt itseni aivan valloilleni, olisin ostanut mm. ranskalaisia klassikkoja sekä kielitieteellisiä kirjoja. Esim. Oulipo-liikkeen historiaa ja perusideoita esittelevää teosta hiplasin yllättävän kauan kirjan kummallisuutta ja todennäköistä luettavaksi tulemista ajatellen... Mutta matka vain ei ole matka, ellei pääse tutkimaan kirjakauppoja!
Kirjailijaluettelon ja kissakirjan lisäksi ostin sisustuskirjan ja -lehtiä sekä Matisse-museon kaupasta kivan lastenkirjan kummipojalle. Nuo ostokset ovat siitä hyviä, että ne toimivat kielirajojen ylikin. Yläasteen äidinkielenopettajani etsi matkoillaan Kalevala-käännöksiä. Harmi, etten ole itse keksinyt mitään noin täsmällistä keräyskohdetta. Olen vain päättänyt, etten koskaan palaa matkalta kotiin ilman uutta kirjaa.

3 kommenttia:

 1. Sama juttu :) Ei reissuilta kotiin ilman kirjaa.. Lähden parin viikon päästä Krakovaan. Saas nähdä mitä mukaani löydän, koska ei ole tuo puola kovin hyvin hallussa :)

  VastaaPoista
 2. Kissakirja on supernätti ja niin ranskalaisen näköinen kuin vaan voi olla! :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä, kissakirjalla on esinearvoa :)

  Teresita, mielenkiintoista, löytyykö Puolasta ostettavaa! Aiotko lukea puolalaista kirjallisuutta? Ei tule äkkiseltään kauheasti sellaista mieleen...

  VastaaPoista