tiistai 27. elokuuta 2013

10 + 7 kesämuistoa
Huomasin Paulan Luen ja kirjoitan -blogista haastaneen minut muistelemaan kuluneen kesän hyviä ja huonoja asioita. Kiitos Paula! 

Ennen listaamista kertaan vielä muisteluhaasteen säännöt: "Haastetun tulee listata kesän 10 plussaa ja 10 miinusta. Avaa vastauksia myös omin ajatuksin ja kuvin. Jaa haaste eteenpäin kolmelle blogille ja ilmoita haastamisesta ko. bloggaajalle."

Ja tässä minun vastaukseni siinä järjestyksessä kuin ne tulivat mieleeni.

 Hyviä asioita kesässä 20131. Viron-matka

Teimme mieheni kanssa vajaan viikon Viron-ympärimatkan ja näimme monta valtavan kiinnostavaa paikkaa ja asiaa. Olen palannut ajatuksissani usein etenkin Peipsijärven seudulle, jossa pääsi kuin matkalle menneeseen aikaan. 
2. Valokuvaus

Olen viettänyt tänään sairauslomapäivää kotona ja käynyt läpi kuvakansiotani. Huomaan, etten ota ollenkaan kuvia talvisaikaan, mikä kertonee mielipiteestäni talvea kohtaan. Kesällä sen sijaan vaellan pellonpientareella tuon tuosta. Tänään leikin kuvankäsittelyohjelmalla ja yhdistelin lempikuviani ja -runojani. 


3. Saunaremontti

Olemme asuneet talossamme kahdeksan vuotta emmekä ole tehneet keittiöremonttia lukuun ottamatta juuri mitään kodinkunnostustoimenpiteitä. Tänä kesänä aloitimme kuitenkin vihdoin saunan pintaremontin ihan omin avuin. Puuha oli hauskaa ja palkitsevaa, ja enää saunasta puuttuu vain eräs oleellinen asia, nimittäin kiuas.4. Terassiremontti


Yllätykseksemme aloitimme myös toisen remontin, osin itse tehdyn ja osin teetetyn terassiremontin. Siitä ei ole kuvia, mutta eräänä iltana nappasin kuvan terassioven ikkunaan liimautuneesta siivekkäästä. Ja jo loppuviikosta voin luultavasti ottaa kuvia ihan valmiista terassista!
5. Hailuoto

Vietimme heinäkuussa myös muutamia päiviä Oulussa, ja pääsin vihdoin tutustumaan Hailuotoon. Se oli upea, upea paikka! Haluaisin joskus vuokrata Hailuodosta mökin ja viettää aikaa rannoilla vaellellen, lintuja ja tyrskyjä katsellen. Tästä lähtien haluan aina Oulussa käydessäni käydä myös Hailuodossa.7. Klovharu

Kesän, ellei elämäni, kohokohtia oli päästä Tove Janssonin Klovharulle! En todellakaan tiedä, montako kertaa olen palannut sinne ajatuksissani. Tämä oli muutenkin ihastuttava rantojen kesä, ja pari kiinnostavaa merellistä retkeä on vielä tiedossa, onneksi.
8. Lukuyö ulkona

Vain minä, kirjat, kamera, vähän viiniä ja eläimet. Eläimiä ei kyllä näkynyt, mutta muuten oli täydellistä.
9. Onni

Tässä listassa lueteltujen asioiden lisäksi olen tuntenut usein onnea ylipäätään siitä, että on kesä ja että kaikki on hyvin. Myös taide tekee minut onnelliseksi; kuva on hailuotolaisesta taidenäyttelystä. Asetelma on mielestäni vastustamaton.
10. Mielenrauhattomuus unelmieni talon takia

Hingun milloin minkäkin rötiskön perään enkä voi katsoa Uusi elämä maalla -ohjelmaa ilman verenpaineen nousua ja sydämentykytystä. Tässä maailmassa on kuitenkin vain yksi talo, jonka olen halunnut aina omakseni. Nyt se on myynnissä, tarjousaikaa on tämän viikon perjantaihin. Minulta puuttuu talorahat. Olen solmussa itseni kanssa, voiko tarjota hyvin vaatimatonta summaa vain siksi, että on edes yrittänyt.


Huonoja asioita kesässä 2013
1. Aika menee niin nopeasti

Miksi on jo melkein syyskuu? Miksei kesä jatku? Pidän kyllä syksystäkin, mutta se tekee, minut myös voimattomaksi ja huolestuneeksi, koska se enteilee väsyttävää talvea. 
2. Kissat sairastivat

Yhdellä kissalla oli vatsatauti kolme viikkoa, toisella viikon. Sääliksi kävi. Nyt karvapojat ovat onneksi olleet kunnossa jo toista viikkoa, joten arvelemme, että (ilmeisesti) loiset/madot on häädetty.
3. Laiskottelu

Enpä tietenkään tehnyt puoliakaan niistä asioista, joita kuvittelin kesän mittaan tekeväni. Aloitin lenkkeilyn, tulin kipeäksi. Yksi kirjahylly jäi raivaamatta. Ja jos joskus lukisin edes yhden valokuvausoppaan ja keskittyisin hetkeksi siihen, miten kuvia teoriassa otetaan, saisin kamerastani paljon enemmän irti. Ja jos jaksaisin hiippailla ulkona aamuhämärissä, näkisin vaikka mtä. Syyskesän paras puoli on muuten minusta se, että iltaisin on tunnelmallista katsoa, miten usva ryömii pellolta - ja aamuauringossa hohtava usva vasta taianomaista onkin.


4. Blogilaiskottelu

Vaikka lopetin Lilyssä bloggaamisen, en oikeasti ajatellut olla kuukautta lukematta ja bloggaamatta. Vaan kai kirjabloggarikin saa hylätä kirjallisen elämän hetkeksi. Olen muutenkin yrittänyt nyt vältellä tietokonetta, koska ainakin hartiani ovat sitä mieltä, että ihminen voi tehdä muutakin kuin nököttää koneen ääressä. 

Voi olla, että bloggailen vielä tällaisia niitä-näitä-höpinöitä elokuussa. Päätin juuri, että palaan kirja-arvioiden pariin syyskuussa. Tiedoksi. :)

5. Haikeus

Luonto, kohtaamiset, uudet paikat, kauniit kuvat, runot, kesä... Kaikki se tekee myös haikeaksi. Pääsenkö tänne vielä uudelleen, muistanko tämän vielä myöhemmin? Oulun-reissulla hieman haikeaa oli muuten se, ettemme tavanneet blogihaasteen antaneen Paulan kanssa, vaikka niin oli etukäteen suunniteltu.


6. Kirjoittamattomuus

Pitkästä aikaa mielessäni on pyörinyt runonpuolikkaita ja tarina-aihiota, mutta en ole laittanut niitä muistiin. Luotan, että ne pysyvät mielessä, jos niin on tarkoitettu. Vaan pysyvätkö? Miten te, jotka kirjoitatte enemmän, toimitteko? Annatteko ideoiden hautua mielessä vai laitatteko ne heti ylös ja jos, niin minne?
7. Mielenrauhattomuus unelmieni talon takia

On ihanankamalan riipivää, kun se talo on myynnissä. Tulen luultavasti hulluksi ennen kuin viikko on ohi.


Haasteen ideana on siis keksiä 10 hyvää ja huonoa asiaa kesästä, mutta onneksi löysin vain seitsemän huonoa. Ja hyviä olisi toki enemmänkin, sellaisia jatkuvia hyviä asioita.


Siirrän haasteen edelleen Reetalle, Marissalle sekä Norkulle.


18 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Minulla ei pysy mielessä. Pakko saada heti kirjoitettua ylös. Kannan nykyään kaikkialla muualla paitsi lenkillä ja ratsastaessa muistikirjaa mukana. Jos tulee jotain mieleen kun se ei ole messissä, yritän toistaa toistaa toistaa mielessä niin kauan että saan asian ylös. Joskus onnistuu niinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi-Maaria! Minä olen luopunut muistikirjasta, mutta joskus talletan kännykkään kummallisia puoli-ideoita, joista en sitten saa myöhemmin itsekään selvää. Parempi sekin kuitenkin kuin ei mitään... vaikken edes haaveile esim. kokonaisesta runosta, ärsyttää, kun muistan joskus jonkun kehittelemäni idean, ilmaisun tai yksittäisen sanankin vain puolittain.

   Poista
 2. Otan haasteen vastaan, vaikka sitä ei minulle siirrettykään. :) Kuvia on vaikka mitä ja hyviä puolia yli kymmenen, huonoista ei taida kuvaa olla, mutta pitää improvisoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Hanna, kyllä kuka tahansa saa napata haasteen tästä mukaansa! Veikkaan, että sulla ei olekaan tänä kesänä kuin hyviä muistoja. :)

   Poista
  2. Huono muisto (joka on tällä hetkellä syvintä todellisuutta): pakkaaminen!

   Poista
  3. Voit siis listata 10 kertaa pakkaamisen. :) Tsemppiä, pakkaaminen on kyllä ärsyttävää!

   Poista
 3. Ihania kuvia ja vielä ihanampia onnenaiheita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Booksy! Huomasin Paulan haasteen juuri sopivasti, kun olin viettänyt päivän valokuvia katsellen kesätunnelmissa. :)

   Poista
 4. Kauniista, tunnelmallisista kuvista tuli hyvä mieli (tykkään katsella ja etsiä kauniita kuvia, yksi syy miksi olen Pinterestissäkin). Minä myös olen seurannut Uusi elämä maalla-sarjaa - mielettömiä taloprojekteja joista syntyy upeita taloja. Meille tuollainen pitkä rakennusprojekti ei onnistuisi - mulla eikä mun miehellä olisi tuohon riittävästi kärsivällisyyttä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Minäkin olen periaatteessa Pinterestissä, mutta unohdan aina koko jutun kuukausiksi. Kauniit kuvat - en nyt tarkoita itse ottamiani vaan ylipäätään - ovat kyllä suuri ilon aihe elämässä.

   Meilläkään ei ole mitään realistista mahdollisuutta lähteä Uusi elämä maalla -tyyppiseen projektiin, mutta ÄH, kun unelmieni Uusi elämä maalla -kohde on myynnissä. En halua kertoa siitä enempää, ettei kukaan nappaa sitä. :D Äh, äh, äh. Olen aina toivonut, että tuo kohde tulisi myyntiin ja nyt kun niin on käynyt, se onkin aivan kamalaa, koska hinta on mahdoton.

   Poista
 5. Ihana juttu ja upeita kuvia, Jenni!

  Klovharusta ja Hailuodosta olen vähän haikean kade, hyvällä tavalla. Vielä joskus. Rantakalliot ovat ihania, ja meri.

  Remonttia pitäisi tehdä täälläkin, yhden huoneen maalaus vanuu ja vanuu ja työhuoneeni on taas täynnä laatikoita. Vähän kerrallaan, eikö vaan?

  Nyt lähden tämän oman karvalapsen kanssa vielä ulos, terveisiä teidän nelijalkaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linnea! Toivon, että sinäkin pääset Hailuotoon ja Klohvarulle joskus.:)

   Vähän kerrallaan on kai hyvä tyyli, paitsi silloin kuin se muuttuu versioon ei mitään, ei koskaan. On kuitenkin kivaa aina kun jotain uutta tapahtuu, ainakin jos remontti tulee oikeaan tarpeeseen.

   Teillä onkin niin ihana karvalapsi. Meidän vanhempi kissa vietti samanmoisen koiran kanssa lapsuutensa, mutta on sittemmin päättänyt vihata koiria. ;)

   Poista
 6. Mainio haaste - kiitos! Pähkin vähän listaani ja palaan asiaan. Unelmien talo on kyllä ihana ja kamalakin asia, minun unelmieni talo myytiin tänä keväänä joten tiedän tunteen. Yritän lohduttautua sillä ajatuksella että mikäli minut ja talo on tarkoitettu yhteen, se tapahtuu kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Norkku! Kiva, että otit haasteen vastaan.

   Ja voi ei, suakin on siis kiusannut unelmien talo! Täytyy ajatella tuolla tavalla kohtalonomaisesti... Isäni jo lohduttikin, että voi olla, että talon ostaa joku, jolla ei olekaan varaa pitää sitä ja talo menee huutokaupattavaksi ja saan sen tosi halvalla. Epäilen...

   Poista
  2. Pst. Mielenrauhasta ja -rauhattomuudesta on vielä kerrottava, että teimme vaatimattoman tarjouksen tuosta talosta, koska muuten en olisi saanut mielenrauhaa. Nyt saa siis toivoa ihmettä tapahtuvaksi. Kohdetta on kuulemma ravannut katsomassa ihmisiä, mutta ehkä kukaan muu ei ole tarjonnut...

   Poista
 7. Ihania kuvia ja mietteitä! Ja onneksi nuo miinukset eivät ole katastrofaalisen kamalia :) Ihanaa syksyn alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka kirjahyllyssä, kyllä tuo taloasia on aika katastrofaalisen kamala! :D Joudun varmasti käymään vakoilukäynnillä tutkimassa, pääsikö talo edes viisaan ihmisen haltuun. Ja jos tuo viisas vielä toteuttaa sinne unelmieni pyuutarhan, sillä tontti on sille kuin omiaan, alan varmasti itkeä ääneen kateudesta!

   Samoin hyvää ja mukavaa syksyn alkua.Toivotaan, että säät pysyvät näin kauniina, vaikka on syysmyrsyissäkin toki oma viehätyksensä.

   Poista
 8. Todella kauniita kuvia! Näin jo mielessäni peuroja vielä usvaisemmalla pellolla :). Tarinat pysyvät huonosti mielessäni, jotkut kyllä, mutta alan kallistua siihen, että aina kannattaisi kirjoittaa niin paljon muistiin kuin mahdollista.

  VastaaPoista