sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kuva-arvoituksia: arvaa, mitä olen lukenut viime aikoina

 Katso kuvat! Joskus niin voi sanoa kirjablogissakin. 

Kun vuosi vaihtui, ajattelin, että alan tänä vuonna kuvittaa myös kirja-arvioitani entistä enemmän muilla kuin kirjankansien kuvilla; muita löpinöitänihän olen aina kuvittanutkin itse ottamillani valokuvilla.

Mutta kun vuosi vaihtui, käsivaivani yltyi sellaiseksi, että olen edelleen vapaa-ajalla tietokonelakossa. Ja kun kättä särkee ja olkapää paukkuu, en pystyisi keskittymäänkään varsinaisiin arvioihin. Siksi julkaisenkin tässä kuvia, jotka olen viime viikoilla nappaillut ajatuksenani, että ne kertovat tietyistä kirjoista.

Arvaa, mitä kirjoja olen lukenut!

Yläkuvassa astelee maalaistyttö, jolle tehdään monta paria villasukkia ja liian iso villakangastakki, kun hän lähtee sukulaisten luokse kaupunkiin. Siellä hänen vaatteensa osoittautuvat tietenkin mahdottomiksi.

Nämä kaksi kuvaa kertovat lumesta, kirjarakkaudesta, köyhästä torpasta lumen ja vuorten keskellä, uudisraivaajaelämästä. Tässäkin tarinassa on pieni tyttö.

Sitten siirrytään hienoihin piireihin, hepsankeikkamaisten faktojen pariin. (Kuva on otettu Hämeenlinnassa Palanderin talossa.)Viimeiseen kuvaan liittyy kertomus, jossa puutarha on kuin yksi päähenkilöistä. (Kuva on otettu viime syksynä Kolilla Mattilan tilalla, suosittelen tätä viehättävää majoittumispaikkaa!)Viimeisenkin jännityksen arvoituksista vie, että kaikki kirjat on mainittu viimeaikaisissa postauksissani. Tämän parempaan - tai vakavampaan - en nyt kuitenkaan pysty, valitan. Olen nyt löytänyt hyvän fysioterapeutin, mutta jos käteni ei parane, siirryn ehkä otsikko + kuva -linjalle. :)

Tunnelmallista sunnuntai-illan jatkoa!


(Ja Elinalle Luettua elämää -blogiin kiitos ilahduttavasta tunnustuksesta, pistän sen pian eteenpäin.)


***
Ja ne vastaukset:

Anni Swan: Iris rukka - Eowyn Ivey: Lumilapsi - Harri Kalha: Kokottien kultakausi  - F.H. Burnett: Salainen puutarha11 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat. :) Arvasin muut kirjat, mutta Lumilapsi ei soittanut kelloja. Tuli mieleen vain Pikku Heidi, vaikkei se ihan kuvausta vastannutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, voi ei, nyt haluaisin lukea Pikku Heidin! :) Muutenkin tuntuu, että voisin lukea vain kaikkea helppoa ja nostalgista, satumaista. Sellaiseen jaksaa keskittyä, vaikka sattuisi ja voisi lukea vain hetken kerrallaan. Iris rukka oli mukava lukea taas pienen tauon jälkeen, ja Salainen puutarha oli yhtä ihana kuin aina ennenkin.

   Poista
 2. Ihanat kuvat tosiaankin! Arvasin Iris rukan ja Lumilapsen, mutta kahta viimeistä en. :)

  Tsemppiä kipeän käden kanssa, toivottavasti pian alkaa helpottaa!! <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sara! Menen taas huomenna fysioterapiaan, ja se tuntui kyllä auttavan jo viime viikolla, kun kävin ekaa kertaa. Viikolla oli jo pari kivutontakin päivää, mutta kannettavalla naputtelu muistutti heti, ettei kaikki ole kunnossa... No, se siitä, pahempaakin voisi toki olla.

  Hauskaa, että sinäkin arvasit puolet kirjoista! Olen muuten ottanut pari kuvaa myös vuosi kuvina -haasteeseen, johon ystävällisesti haastoit minut, yritän julkaista kuvat pian.

  VastaaPoista
 4. Minä selvitin vain viimeisen kuva-arvoituksen. Tällaisia kirjapähkinöitä olisi mukava laatia joskus itsekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, siitä vaan, tulen mielelläni arvailemaan! :)

   Poista
 5. Arvasin kolme neljästä! Jos vihjeenä olisi ollut koketit, niin sitten olisin tiennyt kaikki...hih:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, koketti olisi ollut ainakin sinulle ilmiselvä vihje! :)

   Poista
 6. Kerrassaan kauniit kuvat! Minulle tuli mieleen vain Ingallsin perhe tuosta toisesta vinkistä. Salainen puutarha on meillä vasta alussa, luen sitä ääneen lapsille... Iiris olisi pitänyt tunnistaa.

  Tsemppiä käden kuntouttamiseen! Kuulostaa todella kipeältä. :(

  VastaaPoista
 7. Elina, Ingalsin perheestä olisikin hauska lukea, samoin kuin Liisan mainitsemasta Pikku Heidistä. Eräs ystäväni oli kyllä pettynyt Ingalss-kirjoihin, kun oli yrittänyt lukea niitä aikuisena.

  Kiitos tsemppauksesta! Onneksi minulla on ergonominen työkone, ja näin työmatkalla voin näpytellä yhdellä sormella kommentteja puhelimen kautta - mutta tällä tavalla en kyllä viitsi blogata...

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus! Arvasin ainoastaan Salaisen puutarhan mutta kuvat olivat silti erittäin viehättäviä.

  Tsemppiä käden kuntoutukseen, hienoa että olet löytänyt hyvän fysioterapeutin!

  VastaaPoista