tiistai 17. joulukuuta 2013

Bookswappausta ja raapaletutkailua

Lomailin juuri Roomassa. Reissu oli niin lyhyt, että poikkesin matkaperinteistäni. En käynyt kirjakaupoissa, en ostanut kirjoja.

Mutta nappasin mukaani kirjan Helsinki–Vantaan Book Swap -kirjanvaihtopisteestä.

Book Swap -tila oli raikas ja rauhallinen. Siellä oli kierrätyshylly, ohjeistus tuoda ja viedä luettavaa, pari nojatuolia. Vain piipahdin, sillä en halunnut häiritä kirjahuoneessa lukevaa naista. Book Swap vaikutti kuitenkin oikein suositeltavalta.

Sen sijaan en voi täysin suositella piipahdussaalistani, Suomen Mensan jäsenten kirjoituksista koottua raapalekokoelmaa. Raapaleet ovat sadan sanan mittaisia tekstejä, ja harrastajakirjoittajien tuotokset ovat kovin eritasoisia. Oli kuitenkin kiinnostavaa tutustua tähän genreen. Kierrätän raapaleet tänään edelleen kirjaston kirjapisteeseen.

Tämä bloggauskin on sadan sanan pituinen!***
Raapaleantologian tiedot:
Olavi Kanervisto (toim.): Raapaleantologia. Sata kertaa sadalla sanalla.
Kansi ja taitto: Tuulevi Paakkanen
Suomen Mensa ry ja kirjoittajat, 2007

9 kommenttia:

 1. Kiva idea, postaus raapaletyyliin! Ja tuota kirjanvaihtopistettä täytyy käydä joskus vilkaisemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, kirjanvaihtopiste oli kyllä kiva nähdä. Onneksi huomasin sinne viitan, sillä vaikka olin kuullut pisteestä, olin myös unohtanut sen...

   Poista
 2. Jos haluaa lukea lisää raapaleita, niin nythän on ilmestynyt Shimo Suntilan Sata kummaa kertomusta - minä ainakin tykkäsi kovasti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, Suntilan Sata kummaa kertomusta onkin ollut mielessäni, samoin Linnean mainitsemat Kummalinnun munat. Raapale on joka tapauksessa kiinnostava genre, johon tutustumista aion jatkaa! Aion myös kirjoitella itsekin joskus raapaleita.

   Poista
 3. Oivallista Jenni! Pitää seuraavalla reissulla yrittää eksyä tuonne. Itse nautin raapaleita viikottain Osuuskumman Kummalinnun munien muodossa, niillä lähtee lauantai hyvin käyntiin. :)

  ps. saako postausideasi pihistää tulevaisuutta ajatellen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, postausidean saa vapaasti pihistää! :)

   Poista
 4. Loistava idea tuo Book Swapin perustaminen sinne missä on matkustavia lukijoita tai lukevia matkustajia. Olipa kiva lukea postaus tästä aiheesta ! Grazie, Jenni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, minustakin Book Swapin idea on mahtava. Onneksi huomasin nyt kirjanvaihtopisteen, muuten olisi harmittanut (matkustan hyvin harvoin, joten ihan heti ei olisi tullut toista tilaisuutta). Kiitos kommentista! (Sanoisin italiaksi, jos osaisin. ;))

   Poista
 5. Mahtava raapalepostaus! :)

  Tuo raapaleantologia on jäänyt siitä mieleen, että se on ollut ihan ensimmäisiä yllättäen tulleita arvostelukappaleita. Paketti tuli vieläpä silloiselle työpaikalleni, eli kyllä mensalaiset olivat niin nokkelia kuin voi olettaa, kun olivat selvittäneet työpaikkani osoitteen (eivät siis olleet mitenkään yhteydessä etukäteen). Noloako on, mutta tunnustan että naurettiin yllättävälle paketin sisällölle porukalla enkä ikinä lukenut kirjaa kokonaan, vaikka se aika kauan hyllyssä olikin. Jossain vaiheessa olen pistänyt sen kiertoon.

  VastaaPoista