tiistai 26. marraskuuta 2013

Mistä aiheesta haluaisit kirjan?
Jo muutaman viikon ajan olen ajatellut, että haluaisin lukea romaanin Keigo Sakamotosta. Näin alkukuusta videon, jossa tuo japanilaismies kertoo elämästään Fukushiman ydintuhoalueella viidensadan eläimen kanssa. Muut ovat paenneet, mutta Kaigo Sakamoto jäi, eläimien takia. Hän toivoo, että Fukushiman ydinvoimalan edustaja pyytäisi tuhoa anteeksi. Hän kiittää sydämestään niitä, jotka antavat ruokaa hänelle ja etenkin hylätyille eläimille.

Tuossa kaikessa on jotain kovin riipaisevaa ja minua monella tavalla kiinnostavaa ja puhuttelevaa. Toivon, että joku kirjoittaisi Sakamoton tarinasta kirjan, jossa olisi samaa kuin Emmi Itärannan hienossa Teemestarin kirjassa: sanomaa, hienovireisyyttä, jännitystä ja ajatonta kauneutta (vaikka aihe on kyllä kauheuden eikä kauneuden perään huhuileva), pientä tulevaisuudentoivoa maailmanlopun tunnelmista huolimatta.

Tai sitten Sakamotosta eläimineen saisi sarjakuvan, hätkähdyttävän sarjakuvan.

En ymmärrä. En ole koskaan ennen jäänyt kiinni yhteen uutiseen – tai totta puhuen olen, mutta hyvin harvoin – ja toivonut, että se kerrottaisiin vielä kertaalleen, uudella tavalla. Oletko sinä? Mikä on sellaisen tarina, uutinen tai aihe, josta haluaisit kirjan?
***
P.S. Espoolaisesta autiotalosta otettu ja blogissa jo kertaalleen nähty kuva ei suoranaisesti liity aiheeseen, mutta tuntui silti sopivalta.

6 kommenttia:

 1. Ihmisten omat elämänkerrat ovat omasta mielestäni todella kiinnostavia. Sellaisen kirjoittaisin itsekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna H, kiitos kommentista! Minäkin voisin hyvin kuvitella kirjoittavani juuri elämäkerran, joskaan en tiedä, kenen. :)

   Poista
 2. Erittäin hyvä kysymys ja kirjoitus, ja palaan varmaan tännekin kun pureskelen tätä ensin vähän aikaa. Tuo Sakamoto-juttu on mennyt minulta ihan ohi, mutta se on niin koskettava ja ajatuksia herättävä, että minäkin haluaisin lukea tuosta kirjan. Jos sellainen joskus kirjoitetaan ja saat tietää siitä, vinkkaa minullekin. :)

  Lähipiiristäni haluaisin lukea romaanin äitini äidin elämästä. Hän on ollut ihan uskomaton nainen, haudannut kolme aviomiestä (kuulostaa ihan joltain murhakirjalta, mutta ei, nämä kuolemat liittyvät sotiin ja sairauksiin) ja lapsensakin. Hän on kuollut jo kauan ennen minun syntymääni, joten en ole saanut ikinä häntä tavata, ja olen tutustunut häneen vain sukututkimuksen kautta. Juuri siksi olisi mahtavaa lukea hänestä romaani.

  Mutta jään miettimään tätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kiitos kommentista, ja kyllä, äidin äitisi kuulostaa kirjan arvoiselta. Ehkä alat joskus tehdä enemmänkin sukututkimista ja....? Toivotaan. :) Usein tavallisten ihmisten kohtalot ovat kaikkein kiinnostavimpia ja koskettavimpia (toivottavasti et pahastu, että oletan isoäitisi "tavalliseksi").

   Kerron kyllä, jos kuulen Sakamoto-kirjasta. Jotenkin luulen, että leffa on kirjaa todennäköisempi, jos joku intoutuu tuosta uutisesta!

   Poista
 3. Minä voisin ainakin näin alkuun haluta kirjan samasta aiheesta kuin sinäkin; alkoi nimittäin juuri kiinnostaa tuo kyseinen herra. Eläimet ovat myös lähellä sydäntäni, joten siinäkin mielessä kiinnostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, toivotaan siis, että kirja julkaistaan joskus. Eläimet, ympäristönäkökulma, poikkeukselliset elämänratkaisut - tuossa uutisessa on hurjasti kiinnostavia ja tärkeitä asioita.

   Poista